Advocaten op politiebureau Utrecht

Delen:

De politie Utrecht laat advocaten standaard aanwezig zijn op het bureau en in arrestantencomplex Houten. Verdachten kunnen hierdoor voortaan sneller advies inwinnen bij een advocaat. De proef is deze maand ingegaan, zo meldde de politie vrijdag.

Het doel is om de voorgeschreven rechtsbijstand sneller en efficiënter te laten verlopen, doordat er altijd een advocaat fysiek aanwezig is op het bureau. Verdachten kunnen zelf aangeven of ze advies willen voorafgaand aan het politieverhoor.

Het pilotproject is ontwikkeld door het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Rechtsbijstand, de Orde van Advocaten en de politie Utrecht. De proef loopt tot juni volgend jaar. In 2010 start ook de politie in Rotterdam met een project, aldus een woordvoerster van de politie. (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven