Advocaten strijden voor toegang tot het recht

Delen:

Het protestRuim 500 advocaten in toga protesteren vandaag tegen de geplande verhoging van de griffierechten. Vertegenwoordigers van onder meer de vakcentrales FNV en CNV en de Consumentenbond zijn er ook.

Als het aan staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid & Justitie) ligt, kunnen de tarieven voor burgers en bedrijven die in beroep gaan straks verviervoudigen en in extreme gevallen zelfs vertienvoudigen. De Nederlandse Orde van Advocaten is van mening dat veel Nederlanders door deze maatregel niet meer of minder makkelijk naar de rechter kunnen.

Eerder startte Orde de petitie ‘Recht voor iedereen’ die inmiddels door ruim 10.000 Nederlanders is ondertekend. Ook organisaties als de Consumentenbond, VNG, FNV, CNV, Verbond van Verzekeraars, Vereniging Eigen Huis, de Raad voor Rechtsbijstand, het Juridisch Loket, KNB, NVI, Stichting De Ombudsman, De Unie, KBvG en NOB steunen en ondertekenden de petitie.

Tijdens de manifestatie wordt de petitie aangeboden aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en aan de vaste Kamercommissie voor Justitie in de Tweede Kamer. Ook krijgt de minister uit handen van algemeen deken Jan Loorbach van de Orde symbolisch een sleutel aangeboden krijgen die toegang geeft tot het recht.

Vanmiddag wordt er een seminar over de actualiteiten in de advocatuur georganiseerd in Sociëteit De Witte in Den Haag.

Het-protest-524

Het protest

De-minister-aan-de-tand-gevoeld-524

De minister aan de tand gevoeld

De-ordedienst-op-Den-Haag-CS-524

De ordedienst op Den Haag CS

advocatenorde-011-524

Advocatenkollektief Rotterdam

advocatenorde-012-524

Er was zelfs koffie en thee

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven