‘Advocaten vanaf 2017 verplicht deelnemen aan intervisie’

Delen:

Vanaf 2017 moeten alle advocaten verplicht deelnemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Dat schrijft de Nederlandse Orde van Advocaten in haar Jaarplan 2017. Die verplichting geldt ieder jaar en kan opleidingspunten opleveren.

De verplichte feedback is een verdere invulling van de inrichting van de kwaliteitstoetsen waarmee de Orde in 2016 is gestart (artikel 26 (nieuw) Advocatenwet. Alle advocaten worden verplicht voor een aantal dagdelen per jaar deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Dat is een manier om met collega’s of vakgenoten te leren van vragen, problemen en successen uit de dagelijkse werkpraktijk. De inzet is dat dit leidt tot verdieping van kennis, inzicht en vaardigheden en dus tot effectiever professioneel gedrag.

Advocaten kunnen zelf kiezen uit drie varianten: intervisie, peer review of gestructureerd intercollegiaal overleg. Intervisie of intercollegiaal overleg moet een duur hebben van acht uur per jaar, minimaal twee uur per dag aaneengesloten en maximaal vier uur per dag. Peer review moet eenmaal per jaar plaatsvinden. Voor intervisie en peer review kunnen maximaal vier opleidingspunten per jaar worden opgevoerd.

De Algemene Raad van de NOvA wil hiermee bevorderen dat advocaten op gestructureerde wijze inzicht en feedback krijgen op hun handelen en dit zo nodig kunnen verbeteren. Het streven is om de verplichting in 2017 te laten ingaan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven