‘Advocaten verwarren verzorgingsstaat met rechtsstaat’

Delen:

verwardAdvocaten verwarren de verzorgingsstaat met de rechtsstaat. Dat schrijft econoom en jurist Antonie Kerstholt in een opiniestuk op joop.nl. Kerstholt reageert hiermee op het gisteren verschenen onderzoek onder advocaten van Radio 1-programma’s De Ochtend en Altijd Wat. Daaruit blijkt dat negen van de tien advocaten vinden dat de trias politica in gevaar is gekomen.

Kerstholt: “Bezuinigingen van de overheid treffen in Nederland vele sectoren. Dat is inherent aan de huidige transitiefase waarin we van een verzorgingsstaat naar een meer participerende samenleving toe gaan. Met een terugtredende overheid. Een politieke keuze die economisch gezien meer houdbaar wordt geacht dan een voortzetting van onze verzorgingsstaat zoals we die hebben gekend voordat de crisis haar intrede deed. Het is wel heel gemakkelijk om in deze transitiefase bezuinigingen in het juridisch domein direct te koppelen aan een bedreiging van de rechtsstaat.”

Klik voor het hele opiniestuk hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven