Advocaten zijn niet de beste dealmakers

Delen:

Foto: Pixabay

Van de elf dealmakers die in 2019 de grens van 1 miljard aan dealwaarde wisten te passeren, zitten ‘slechts’ drie advocaten. De advocaat (van Allen & Overy) die het best scoort staat in dit lijstje op nummer 5.

Het jaar is nog niet half rond, of er zijn al twee deals gesloten met een waarde van meer dan één miljard euro. Daarmee staat de totale dealwaarde op 17 miljard euro, berekende de website M&A. Dat klinkt veel, maar valt vergeleken met het verleden wat tegen. “Sterker nog, in de afgelopen vijf jaar is de dealwaarde niet zo laag geweest als nu”, aldus de site.

De advocaat die het hoogst scoort is Charles Honée van Allen & Overy. Hij deed twee deals met een gezamenlijke waarde van 1,61 miljard euro. De twee mannen die aan de top staan haalden fors meer op: Bruno Jelgerhuis Swildens van EY (drie deals, 2,62 miljard) en Remko Franssen (PwC, vier deals, 2,1 miljard).

Honée’s kantoorgenoot Christiaan de Brauw staat op plaats 11 in het lijstje. Met twee deals zit hij net boven de grens van 1 miljard. Dat geldt ook voor advocaat Egbert Vroom van Stibbe (vier deals, 1,14 miljard euro).

In de lijst van top-dealmakers staat één vrouw, Uneke Dekkers van CFF Communications.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven