Advocatenkantoor Brinkhof gaat slimme ruil aan met studenten

Het is dringen voor advocatenkantoren. Waar het vroeger sollicitatiebrieven regende, moeten de kantoren nu zelf intensief op zoek naar de beste arbeidskrachten. En dat begint al bij de studentstagiairs. Het Amsterdamse advocatenkantoor Brinkhof heeft daarop een unieke en opvallende wervingscampagne voor studenten bedacht: The Exchange. 

The Exchange behelst een bijzondere uitwisseling waarbij Brinkhof juridische studieverenigingen gedurende een aantal jaar een structurele bijdrage aan hun begroting in het vooruitzicht stelt. Daarvoor wordt van die studieverenigingen wel wat terug verwacht: zij moeten jaarlijks ten minste vier stagiairs aandragen.

Thriller

Een serieuze uitwisseling dus. Onorthodox van inhoud, maar ook in zijn vorm. Alsof het een nieuwe thriller betreft, worden studenten en studieverenigingen, met een gezond gevoel voor relativering, warm gemaakt voor The Exchange. ‘Naar een idee van Brinkhof, advocaten gespecialiseerd in het recht van innovaties’, zo valt op de posters te lezen. Maar ook ‘Binnenkort bij jou op de deurmat’.

Persoonlijke benadering

Bestuursleden van de diverse juridische verenigingen worden namelijk persoonlijk door Brinkhof aangeschreven met de oproep mee te doen aan deze actie. Geheel in lijn van de campagne ontvangen zij daarbij een DVD waarop in de vorm van drie korte filmpjes al enkele subtiele suggesties gedaan worden voor wat hun studievereniging met een dergelijke begrotingsondersteuning zou kunnen doen. Naast posters en de direct mailing met DVD’s worden advertenties, internetbanners, Youtube en een themasite ingezet: http://www.brinkhof-exchange.com/.

Unieke combinatie

De advocaten van Brinkhof zijn werkzaam binnen de dynamische rechtsgebieden van technologie, informatie, communicatie en life sciences, en behoren op die gebieden tot de internationale top. Studenten die bij Brinkhof stage lopen kunnen er dan ook op rekenen hun kennis binnen de genoemde rechtsgebieden aanzienlijk te verbreden en te verdiepen, maar ook actief mee te draaien aan de dagelijkse praktijk van een toonaangevend advocatenkantoor.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven