Advocatenkantoor Lindenbaum vestigt zich in Amsterdam

Er is een nieuw advocatenkantoor in Nederland: Lindenbaum. Het kantoor specialiseert zich in complexe commerciële en corporate litigation, met een verdere focus op het bijstaan van benadeelde partijen in collectieve acties en civiele mededingingsrechtclaims. De advocaten van het kantoor zijn betrokken geweest bij een aantal van de grootste procedures en schikkingen in Europa.

Delen:

beeld: Depositphotos

De oprichtende partners, Damiën Berkhout en Stefan Tuinenga, waren tot voor kort partners bij het advocatenkantoor Scott+Scott. Zij hebben circa vier jaar geleden de Nederlands vestiging van dit internationale litigation kantoor helpen oprichten.

Berkhout is de managing partner van Lindenbaum. Hij specialiseert zich in corporate litigation, commercial litigation en collectieve claims. Recentelijk was hij advocaat voor acht multinationals in schadevergoedingsacties over het Truck kartel, en voor de Stichting Take Back Your Privacy in haar WAMCA procedure tegen TikTok. Eerder was Berkhout advocaat voor de raad van commissarissen van AkzoNobel tijdens de succesvolle takeover defence van Akzo tegen PPG, en was hij betrokken bij de grootste Europese collectieve schikking tot dusver: de Fortis/Ageas WCAM. Berkhout werkte voorheen als advocaat bij Stibbe in Amsterdam en Paul, Weiss in New York City. Tevens gaf hij leiding aan het Nederlands kantoor van Scott+Scot.

Berkhout: “Wij zullen ons richten op het bijstaan van benadeelde partijen, en dat kunnen dan multinationals, investeerders of consumenten zijn. Te vaak gaat onrechtmatig gedrag onbestraft, en onze missie is de rechten van onze cliënten effectief te verwezenlijken. Een kartel, een schending van ESG regelgeving of wanbeleid; die deuken in de rechtsorde helpen wij repareren.”

Tuinenga specialiseert zich in internationale antitrust litigation zaken en collectieve acties. Hij was onder meer advocaat in de power cables-, trucks-, air cargo- en gas insulated switchgear kartelzaken. Hij vertegenwoordigde ook de Consumer Competition Claims Foundation in haar collectieve actie namens Europese consumenten tegen Apple. Tuinenga gaf tot voor kort leiding aan de antitrust litigation sectie van Scott+Scott in Nederland. Voorheen was hij betrokken bij de oprichting van de mededingingsautoriteit van Curaçao, de Fair Trade Authority Curaçao, waar hij ook werkte als directeur. Daarvoor werkte hij als advocaat bij Stibbe.

Tuinenga vertelt: “De advocaten van ons kantoor hebben ervaring met het bijstaan van benadeelden en gedaagden. Omdat wij als advocaat ook gedaagden bijstonden, kennen wij de argumenten die zij gebruiken en weten wij hoe hier op te reageren. Het helpt natuurlijk als je weet wat voor strategieën de verdediging gebruikt.”

Lindenbaum is gevestigd in Amsterdam. Berkhout verwacht de komende jaren veel ontwikkelingen op de juridische markt: “Technologische ontwikkelingen en nieuwe regelgeving, zoals op het gebied van ESG, zullen creatieve geesten veel kansen bieden. De ervaring leert echter dat er helaas ook mensen zijn die misbruik maken van dergelijke ontwikkelingen. Voor de benadeelden staan wij dan klaar om hun recht te halen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven