Advocatenkantoor Pot Jonker Seunke breidt sectie onderwijs uit

Delen:

Advocatenkantoor Pot Jonker Seunke breidt zijn sectie onderwijs uit. Om beter in te kunnen spelen op de toenemende vraag van cliënten uit het onderwijs gaan vijf advocaten zich met onderwijsrecht bezighouden.

Partner Rob Wiebosch, die al 25 jaar ervaring heeft met onderwijsrecht, is voorzitter van de sectie. ‘De komende jaren zien wij de vraag naar juridisch advies in het onderwijs toenemen, zowel in het primair onderwijs, als het voortgezet-, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. De wet- en regelgeving is uitgebreid en complex. Denk aan huisvesting, de rechtspositie van medewerkers, het toelaten en verwijderen van leerlingen, medezeggenschap, subsidies, bekostiging en de kwaliteit van het onderwijs. Ook zijn veel instellingen bezig met interne reorganisaties, fusies of het aangaan van samenwerkingsverbanden. Gedegen juridisch advies is daarbij onmisbaar.’

Rob Wiebosch en Marieke Dankbaar zijn de twee partners in de sectie onderwijsrecht. Medewerksters Suzanne van Thoor heeft zich de afgelopen jaren in onderwijsrecht gespecialiseerd. Op korte termijn trekt Pot Jonker Seunke een stagiaire aan die is afgestudeerd in onderwijsrecht. Medewerkster Liesbeth Berkouwer vertegenwoordigde in maart 2010 de gemeente Amsterdam en een aantal scholen in het voortgezet onderwijs in een kort geding dat tegen hen was aangespannen door enkele ouders.

De advocaten in de sectie onderwijsrecht hebben ruime ervaring in arbeidsrecht en bestuursrecht. In voorkomende gevallen wordt gebruik gemaakt van de expertise van advocaten met specialisaties als aanbestedingsrecht en bouwrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven