Advocatenorde haalt financieel toezicht in huis

Delen:

De Advocatenorde heeft vanochtend besloten het financieel toezicht op de advocatuur zelf te gaan organiseren. Er wordt binnen het centrale bureau van de Orde een nieuwe organisatie opgetuigd die moet zorgen voor de nodige ondersteuning van de lokale dekens en het dekenberaad. Voorzien wordt in het aanstellen van een zestal accountants. Totale kosten: € 800.000.

Het besluit van de Orde is in strijd met het voornemen van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie die keer op keer heeft aangegeven de voorkeur te geven aan een vorm van extern toezicht. Algemeen deken Jan Loorbach gaf tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden vanochtend aan dat het dus gaat om een besluit waar risico’s aan vastzitten: “De kans bestaat dat we nu iets creëren dat op termijn toch weer moet verdwijnen. Anderzijds: als we nu niets doen, dan krijgen we zeker niet onze zin. Met dit besluit geven we een heel duidelijk signaal af richting de politiek. We willen onze verantwoordelijkheid nemen en dat laten we op deze manier ook zien.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven