‘Advocatenorde moet zich verantwoordelijk voelen’

Delen:

De Orde moet zich verantwoordelijk voelen voor de beïnvloeding van wat buiten het eigen kader van de eigen dienstverlening door advocaten wezenlijke voorwaarden zijn voor de toegang tot het recht. Dat schrijft algemeen deken Jan Loorbach van de Nederlandse Orde van Advocaten in het voorwoord van het onlangs gepubliceerde jaarverslag.

Loorbach noemt in dit kader: dragelijke griffierechten, een behoorlijk systeem van gefinancierde rechtshulp, waarborgen voor een onafhankelijke beroepsuitoefening en rechtsstatelijk deugdelijke materiële wetgeving. Hij vat het samen door te stellen: “een gelijke wapenrusting voor de burger tegenover zijn eigen overheid”.

Het thema voor 2012 is kwaliteit. “Vooral ook om uit te dragen dat wij ons ervan bewust zijn dat de Nederlandse Orde en haar leden alleen maar hun rechtsstatelijke rol van geprivilegieerde belangenbehartiger kunnen opeisen wanneer de kwaliteit van onze dienstverlening in redelijkheid buiten discussie staat”, aldus Loorbach.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven