Advocatenorde te defensief in communicatie

Delen:

Het College van Afgevaardigden vindt dat de Algemene Raad van de Advocatenorde te negatief is over de situatie waarin de advocatuur zich bevindt. Dat bleek donderdag bij de bespreking van zowel het concept jaarverslag als het communicatieplan van de Orde.

Volgens meerdere afgevaardigden zou het verstandig zijn zowel toon als teneur van beide stukken aan te passen. De Haagse deken Van Win verwoordde dit als volgt: “Ik kan me voorstellen dat als de Eerste en Tweede Kamer het jaarverslag in deze vorm onder ogen krijgen, dat dan inderdaad de noodzaak van extern toezicht op de advocatuur onontkoombaar lijkt.”

Andere afgevaardigden uitten kritiek op de populaire en populistische toon die hier en daar in het jaarverslag wordt gebezigd. Verwijzingen naar advocaten als maffiamaatjes in Italiaanse maatpakken dienen volgens de vergadering te worden vermeden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven