Afschaffing procuraat per 1 september 2008 definitief

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Op 1 september 2008 treedt het wetsvoorstel afschaffing procuraat en invoering elektronisch berichtenverkeer in werking. Vanaf die datum kunnen advocaten zonder tussenkomst van een procureur procederen in een ander arrondissement dan waar zij kantoor houden.

De afschaffing van het procuraat heeft gevolgen voor een groot aantal advocaten. Zo behoeven advocaten zich bij een verhuizing naar een ander arrondissement niet meer te laten uitschrijven bij de oude rechtbank en laten te inschrijven bij de nieuwe rechtbank. Ook is het nieuwe roljournaal, waar u de B-formulieren digitaal kunt invullen, alleen nog maar toegankelijk indien u in het bezit bent van een geldig BalieNet certificaat.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}
{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top