Afschrijving van appartementen

Delen:

Het appartement huren we (uiteraard) van een huisbaas die het voor z’n zoon heeft gekocht en nu een paar jaren wil verhuren. De koop, zo heb ik mij laten uitleggen, geldt voor 70 jaren. Dat wil zeggen na die periode vervalt de eigendom aan de eigenaar van het complex, waarbij de grond van de staat is. Waarom 70 jaren. Wel, omdat het idee is dat de flat dan wel weer eens zou kunnen worden afgebroken omdat deze dan zo is afgetakeld dat er beter een nieuwe kan worden gebouwd. Als dat zo is vereist dat wel een enorme inspanning over zo’n vijftig , zestig jaar om dan de geweldige bouwproductie van deze decennia weer over te doen. Houdt de economie wel aan de gang natuurlijk. Bij ons vorige appartement lijkt mij die termijn van 70 jaar door de kwaliteit van bouwen al redelijk lang. Dit nieuwe appartement oogt een stuk beter…

Als ik dit schrijf zit ik op een levering van IKEA! te wachten. Gisteren had ik een grote auto gecharterd om naar deze typisch Chinese winkel te gaan om gordijnen, lakens en kussens te kopen en ook een goed bed. In de IKEA bleek dat bedden en matrassen niet konden worden meegenomen maar zouden worden bezorgd. Jammer van de grote auto! Bezorging al de volgende ochtend voor de prijs van 25 euro. Verder is de IKEA net als overal, en kom je er een grote concentratie niet Chinezen tegen. Dat is ook het geval in de ambassade wijk in Sanlithun. Lekkere Italiaanse koffie gedronken met daarbij een prima donkere chocolade cake. Het publiek in die tent, evenals op de terrassen van de vele andere restaurants is ook overwegend westers. Toen langs een klein riviertje met mooie bomen die net blad kregen en langs bloeiende struiken, gewandeld naar de Duitse Kamer van Koophandel. Langs de EU missie en de Nederlandse ambassade.

Enkele dagen eerder hadden we bij CESL de EU ambassadeur op bezoek, voor bilaterale gesprekken en voor een aardig gastcollege voor de studenten. Zoals het hoort had hij ook een mooie boodschap voor ons namelijk dat de verlenging van ons project tot eind 2014 is verzekerd en dat er aan een tweede fase gewerkt wordt vanaf 2015! Dat was een mooi succes, omdat dat te bereiken het eerste en belangrijkste doel van mijn komst was.

Daarmee is het werk natuurlijk nog niet afgelopen, en begint het eigenlijk pas echt: nieuwe website, ontwikkelen van de tweede fase strategie met missie en strategie, onderzoeksinstituut, nieuwe onderwijsprogramma’s, onderzoeksprogramma’s en valorisatie, contacten met de arbeidsmarkt zoals advocatenkantoren en internationale bedrijven (vandaar het bezoek aan de Duitse Kamer van Koophandel), en zo voort. Ik zal blij zijn als de structuur van dit alles er staat voor het begin van het nieuwe academische jaar! Het nieuwe onderwijsprogramma, de master European and International Law, is met de partners al opgesteld. Nu de rest nog.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven