AKD opent versneld vestiging in Luxemburg

Delen:

13 juli AKD opent vestiging in LuxemburgAKD (220 advocaten, notarissen en fiscalisten) opent versneld een vestiging in Luxemburg. De nieuwe vestiging van AKD richt zich voornamelijk op corporate structuring, fiscaliteit, banking & finance en de fondsenpraktijk. AKD laat weten dat het kantoor hiervoor kiest vanwege ‘de toenemende vraag naar geïntegreerde, internationale juridische dienstverlening in landen met een hoogwaardig en stabiel rechtssysteem’.

AKD biedt, met het aannemen van drie partners en hun teams, met onmiddellijke ingang juridische en fiscale diensten aan vanuit Luxemburg. De drie partners, Bernard Beerens, Ayzo van Eysinga en Rutger Zaal hebben eerder gewerkt op kantoren als Allen & Overy, Loyens & Loeff en Stibbe. Het totale team bestaat uit zes belastingadviseurs en zes advocaten. De opening van de vestiging Luxemburg was al gepland maar de Brexit heeft dit versneld.

Volgens Erwin Rademakers, managing partner AKD zijn er op dit moment nog veel onzekerheid en onduidelijkheid rondom de Brexit. “We zien dat onze cliënten op zoek zijn naar manieren om de potentieel kostbare gevolgen vanwege de Brexit te voorkomen. Bedrijven gaan zich heroriënteren, ze zijn op zoek naar alternatieve jurisdicties, waaronder ook Luxemburg.”

Waarom gaat u precies naar Luxemburg?

“Deze stad wordt wereldwijd beschouwd als een van de belangrijkste internationale financiële centra met politieke, economische en fiscale stabiliteit en een AAA-rating van S&P. Met die reputatie is Luxemburg het grootste centrum buiten de VS voor het beheer en de administratie van beleggingsfondsen. Bovendien kent Luxemburg Europa’s sterkste beschermingsregeling voor beleggers. Daarnaast heeft Luxemburg een fiscaal efficiënte omgeving met een relatief lage belastingdruk.”

Welke stad wordt hét financiële centrum van de EU, als Londen die positie kwijtraakt?

“Het is vooralsnog onzeker of Londen de positie van hét financiële centrum van de EU wel gaat verliezen. Veel hangt af van de nieuwe afspraken die het VK gaat maken met de EU. Mogelijke opvolgers van Londen zijn volgens de New York Times of de Telegraph Luxemburg, Amsterdam, Frankfurt, maar ook Parijs, Dublin en zelfs Wenen. Het zou ook heel goed kunnen dat niet één nieuwe financiële EU-hotspot ontstaat, maar dat verschillende steden op dat vlak zullen gaan groeien.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven