Alderse Baas stapt op na waarschuwing

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Ruben Alderse Baas. Foto NOvA

Ruben Alderse Baas stapt, na een waarschuwing van het Hof van Discipline, op als lid van de Algemene Raad van Nederlandse Orde van Advocaten. Tegen hem was een klacht ingediend door een voormalige cliënte van zijn kantoor in Groningen.

Na de uitspraak van het Hof concludeerde de Algemene Raad dat Alderse Baas beter kon aftreden. Alderse Baas heeft vervolgens besloten in het belang van de NOvA op te stappen. De NOvA betreurt het verlies van ‘een gewaardeerd lid van de Algemene Raad’, schrijft de NOvA in een verklaring.

De tuchtzaak werd aangezwengeld door een cliënte die nog niet had betaald. Ze klaagde Alderse Baas in 2016 aan, onder meer omdat hij weigerde het dossier af te staan aan haar nieuwe advocaat. De raad van discipline verklaarde de klacht van de vrouw op verschillende punten ongegrond en oordeelde dat Alderse Baas niet klachtwaardig handelde.

Het hof is van mening dat de klacht over de afgifte van het dossier wel gegrond is, en legde een waarschuwing op. Daarop trok Alderse Baas zijn conclusie. In de verklaring op de website van de NOvA blikt hij terug op “de drieënhalf jaar dat ik mij heb ingezet voor soms lastige dossiers als de beroepsopleiding, digitaal procederen en het innovatieplatform.”

Alderse Baas werkt inmiddels voor het Amsterdamse kantoor SCG.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top