Deals

Alfabet Holdings koopt Antilliaanse supermarkten

Alfabet Holdings, een investeringsgroep onder leiding van de Caraïbische zakenman Gassn Azan, neemt in totaal vijf supermarkten van de Nijkerkse Van den Tweel Groep over op Aruba, Bonaire en Curaçao. Gerard van den Tweel, CEO van de Van den Tweel Groep, zal de komende jaren als adviseur verbonden blijven aan de supermarkten. Naast het adviseurschap zal hij de exploitaties van Bonaire Food Group en International Fresh Company op Bonaire respectievelijk Curaçao blijven voeren. Van den Tweel zal zich de komende tijd gaan focussen op uitbreiding van zijn supermarkten alsmede winkelcentra in Nederland.

Adviseurs Alfabet Holdings Inc.:
HBN Law (Jan Pas, Eric de Vries, Chris van Amersfoort, Cindy Schröder), Sygnus Capital, EY

Adviseurs Van den Tweel Groep:
VanEps Kunneman VanDoorne (Randolph van Eps, Godelieve Wesselingh, Mariette Hazejager-Steeg, Joël Felida, Vincent Abbing), Hemingway Corporate Finance, YellowFinance, Audit Force, PwC

Jan Pas, dealmaker voor HBN Law: “Het was een vrij bijzondere deal die zich uitstrekte over zes verschillende jurisdicties in Nederland en het Caraïbisch gebied. Wij begeleidden de deal vanuit ons kantoor in Amsterdam. De verkoper is een gevestigde naam in de Nederlandse markt en de koper is een grote naam in de Jamaicaanse markt, bekend van de MegaMart-keten. Je kunt je voorstellen dat er hier en daar wat cultuurverschillen moesten worden overbrugd. Dat maakt niet alleen het onderhandelingstraject uitdagend, maar ook bij het optuigen van financiering en zekerheden moet je erg goed opletten dat het aan alle kanten goed gaat. Geen van de targets in Aruba, Bonaire en Curaçao was gevestigd in de thuislanden van koper en verkoper, wat extra zware eisen stelde aan de adviseurs. De operationele kant van de business speelt zich volledig af op de ABC-eilanden, die ieder hun eigen wet- en regelgeving en belastingregime hebben. Dat alles bij elkaar levert een jigsaw puzzel op met een paar duizend stukjes. Maar wel een mooie. We hebben in totaal een half jaar hard gewerkt om de hele deal rond te krijgen. De deal verzekert de continuïteit van de business en geeft daaraan een nieuwe impuls. Dat is niet alleen goed voor de lokale markt maar ook voor de − vaak Nederlandse − toerist die op zoek is naar kwalitatief goede levensmiddelen.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand