Alicia Schalkwijk wint Internet Scriptieprijs 2011

Delen:

Alicia SchalkwijkDe vijfde editie van de Internet Scriptieprijs is gewonnen door Alicia Schalkwijk met haar scriptieGeneesmiddelenverkoop op internet: de gevaren voor de gezondheid van Europese burgers, de inbreuken op de intellectuele eigendomsrechten van de farmaceuten en schadevergoedingsmogelijkheden’. De prijs werd gisteren uitgereikt op het Symposium Internet en Recht in Amsterdam georganiseerd door advocatenkantoor Brinkhof en internet provider XS4ALL.

De jury waardeerde de toegankelijkheid en leesbaarheid van de winnende scriptie en de manier waarop de scriptie een gecompliceerd onderwerp uit het geneesmiddelen- en intellectueel eigendomsrecht in de internetcontext plaatst. Juryvoorzitter Nico van Eijk roemde bovendien op het empirisch onderzoekje dat Alicia Schalkwijk voor haar scriptie uitvoerde: iets waar juristen over het algemeen niet zo goed in zijn, vond Van Eijk.

Alicia Schalkwijk wint met de Internet Scriptieprijs een geldbedrag van 1500 euro en een mobiel internetabonnement van XS4ALL.

Klik voor het juryrapport hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven