Alleen bellen tijdens Dag van het Erfrecht

Delen:

Bellen
Foto: Pixabay

Alleen bellen tijdens Dag van het Erfrecht

Je kantoor openstellen als half Nederland op slot zit wegens het coronavirus? Geen goed idee. Daarom heeft de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN) besloten dat de Dag van het Erfrecht op vrijdag 20 maart in afgeslankte vorm doorgaat. Dat betekent: wel bellen, maar geen fysiek bezoek aan kantoren.

Skype

“Alle deelnemende kantoren zijn voor de Dag van het Erfrecht alleen nog telefonisch bereikbaar,” zegt secretaris Anneke Rookmaker van de VEAN.  “Dat kan met de gewone telefoon of via Skype.” Ook geplande lezingen gaan niet door.

Veel aangesloten advocatenkantoren hebben bekendgemaakt hoe ze de telefonische bereikbaarheid hebben georganiseerd, en wanneer mensen kunnen bellen. Het Rotterdamse kantoor Moree Gelderblom deed dat bijvoorbeeld met een advertentie in het AD. Andere kantoren, zoals De Familiekamer, doen een mededeling online.

Meer interesse door corona

Of er door het coronavirus meer interesse is voor erfkwesties? “Het zou zomaar kunnen,” zegt Rookmaker. “We zien nu hoe kwetsbaar het leven is. Misschien dat mensen eerder geneigd zijn iets te regelen.”

Verhoudingen onder spanning

Met de ‘Dag van het Erfrecht’ vraagt de VEAN aandacht voor het belang van juridische begeleiding bij de afwikkeling van nalatenschappen. Daarbij kunnen vragen aan de orde komen als: ‘Wat te doen als de familieverhoudingen onder spanning staan en de communicatie onderling te wensen overlaat?’, ‘Wie zijn de erfgenamen?’, ‘Wie mag actie ondernemen?’, ‘Wat zijn de rechten en/of verplichtingen van de erfgenamen?’, ‘Wat zijn de taken van de executeur?’ en ‘Wat is de rechtspositie van een onterfd kind?’.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven