Allen & Overy en De Brauw dealkampioenen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

Allen & Overy begeleidde in 2018 de meeste deals van alle advocatenkantoren in Nederland, maar de Brauw Blackstone Westbroek wist de grootste dealwaarde te realiseren. Meerdere advocaten, die in 2017 niet de top-20 haalden op het gebied van dealwaarde, scoren nu opvallend goed. Dat blijkt uit een overzicht van M&A.

Het zag er veelbelovend uit voor Loyens & Loeff: aan het eind van het derde kwartaal stond dit kantoor bovenaan het lijstje met hoogste dealwaarde. Maar de nummer 2 toen, De Brauw, deed in het laatste kwartaal van 2018 nog voor bijna 7 miljard euro aan deals, waardoor het op nummer 1 eindigde.

De meeste deals deed Allen & Overy in 2018: 61, aardig wat meer dan Loyens & Loeff en NautaDutilh (beide 54) en Houthoff (53). Lexence, de winnaar van 2017, zakte in 2018 naar de zesde plek (46 deals). In 2017 deed Lexence nog 65 deals.

Het aantal deals zegt nog weinig over de dealwaarde. Op dat punt scoort De Brauw het beste, met 19,7 miljard euro. Vorig jaar stond De Brauw nog op de derde plaats. Na De Brauw volgen Van Doorne (15 miljard) en Loyens & Loeff (14,7 miljard).

Bij Van Doorne is Onno Boerstra het goudhaantje. Van de 15 miljard aan dealwaarde van zijn kantoor realiseerde hij er 14 miljard. Hij leidt daarmee de lijst van advocaten die de hoogste dealwaarde wisten te realiseren. Boerstra deed 19 deals, van de 42 van Van Doorne. Vorig jaar stond hij op plek 23. Ook deed Boerstra in 2018 de meeste deals van allemaal.

Andere advocaten die fors stegen in de lijst dealwaardes zijn Harmen Holtrop (Loyens & Loeff, bijna 11 miljard met 15 deals): hij gaat van plaats 16 naar 2. Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy) stijgt van 52 naar 5, en Dieter Wolff (De Brauw) springt spectaculair van 144 naar 4.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top