Alliantie Linklaters biedt klanten unieke toegang tot Afrikaanse markt

Delen:

leeuwLinklaters heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met Webber Wentzel, een van de meest vooraanstaande advocatenkantoren van Zuid-Afrika. Linklaters behoort tot de grote internationale juridische adviseurs in Afrika en is betrokken bij tal van grote grensoverschrijdende transacties. Die positie wordt nu versterkt door de lokale aanwezigheid, het regionale netwerk en de kennis en ervaring van Webber Wentzel.

In nauwe samenwerking kunnen de twee partners hun zijn klanten een unieke dienstverlening bieden. “Afrika is een belangrijke groeimarkt voor de grote Nederlandse ondernemingen en financiële instellingen”, zegt Martijn Koopal, managing partner van Linklaters in Amsterdam. “Infrastructuur, telecom en energie maken er een snelle ontwikkeling door. De markt voor voedingsmiddelen en consumentengoederen expandeert. Met Webber Wentzel zullen wij een belangrijke rol spelen in het snelgroeiende aantal transacties tussen Afrika en de Europese landen en bij transacties tussen opkomende markten onderling.”

Linklaters en Webber Wentzel vormen vanaf 1 februari 2013 een ‘collaborative alliance’. De samenwerking gaat veel verder dan de gebruikelijke allianties, op grond waarvan advocatenkantoren in verschillende landen naar elkaar verwijzen. Het Zuid-Afrikaanse kantoor is Linklaters’ exclusieve partner in Afrika en buiten het continent geldt het omgekeerde. De twee partners bieden hun klanten een volledig geïntegreerde dienstverlening over de grenzen heen, met één aanspreekpunt en teams die zijn samengesteld uit de beste mensen van beide organisaties. Zij stemmen werkwijze en procedures af en delen kennis en ervaring, zodat klanten op een consistente wijze worden ondersteund en geadviseerd.

De geïntegreerde alliantie past in de strategie om wereldwijde dekking en de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bieden. Aldus het kantoor. In april 2012 sloot Linklaters een vergelijkbare samenwerking met het vooraanstaande Australische kantoor Allens Arthur Robinson. Ook hier is sprake van een exclusieve en complementaire relatie, gericht op een naadloze gezamenlijke dienstverlening. De alliantie in Afrika bestrijkt het hele continent, dankzij Webber Wentzel’s lidmaatschap van ALN, een samenwerkingsverband met partners in twaalf Afrikaanse landen en activiteiten over het hele continent.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven