Almelose rechters spreken opnieuw doodvonnis uit

Delen:

strop1Op dinsdag 3 maart 1818 om exact 12 uur ‘s- middags werd op de Koornmarkt in Almelo timmerman Gerrit Jan Pieperiet opgehangen. “Ik ben onschuldig”, waren zijn laatste woorden. De rechtszitting die leidde tot het laatste doodvonnis dat in Almelo werd voltrokken, wordt op 1 september door rechters van de Rechtbank Overijssel nagespeeld.

Op het Kerkplein in het oude centrum, op een paar honderd meter afstand van de plek waar 200 jaar geleden Pieperiet werd opgehangen, spelen drie Overijsselse rechters de historische zitting na. Zij laten zien hoe het er in die tijd aan toe ging. Vooringenomenheid bij de rechters en minimaal onderzoek leidden destijds tot de strop voor Pieperiet, die naar later bleek, hoogstwaarschijnlijk inderdaad onschuldig was. De rollen van Pieperiet en de aanklager zullen op 1 september worden vertolkt door een medewerker van de rechtbank en een Officier van Justitie.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven