Partnerbijdrage van

‘Als jurist heb je een verbindende rol’

Dorien Patberg maakt sinds juni 2022 deel uit van het NGB-bestuur. Eerder zat zij in de lustrumcommissie. Dorien is Head of Legal & Compliance en corporate secretary bij Makro Nederland.

Delen:

‘Voordat ik de overstap maakte van advocatuur naar bedrijfsleven kreeg ik een tip van iemand die deze overstap al had gemaakt: kies voor een bedrijf waarvan je het product leuk vindt. Een waardevol advies. Inmiddels ben ik bijna zes jaar jurist binnen de levensmiddelenbranche waarvan ruim drie jaar bij Makro. Bij Makro ben ik gestart als senior Legal Counsel; sinds juli van dit jaar ben ik Head of Legal & Compliance en corporate secretary. Makro is een bekend Nederlands merk en daarnaast ook onderdeel van de internationale Metro Groep, een Duits beursgenoteerd bedrijf met 680 winkels in 24 landen.

Werken voor een groothandel zoals Makro vraagt enige affiniteit met zowel food als non-food. Daar hoort ook een heel concrete en fast moving business bij. Zo is bijvoorbeeld het legal team nauw betrokken geweest bij het formaliseren van de samenwerking met de hoofdleverancier voor vis. Tijdens dit proces leerden we het familiebedrijf en de mensen die zich ervoor inzetten persoonlijk kennen en ervaarden we hoe trots ze zijn op hun product. Dat maakt het werk ontzettend concreet. Daarnaast wordt de formele kant ook steeds omvangrijker. De eisen voor certificeringen en kwalificaties worden vanuit Europa, maar ook vanuit de Metro Groep, steeds veelzijdiger. Verkoop van voedselproducten begint bij kwaliteit, duurzaamheid en beschikbaarheid. In dat kader werkt Makro bijvoorbeeld samen met Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan.’

In dit interview met Dorien Patberg lees je verder over: praktijk, Makro, luisteren en actualiteit.

Dorien Patberg (38) is Head of Legal & Compliance en corporate secretary bij Makro Nederland. Eerder werkte zij in de advocatuur en als legal counsel bij Plus Retail. Dorien was mede-organisator van het NGB Lustrumcongres in november 2021. In haar vrije tijd gaat zij er graag op uit. Dorien liep een stuk van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en heeft de Santiago Portugués op haar wensenlijstje staan. Dorien woont in het Gooi.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven