Alsnog Belgische gevangenen naar Nederlandse cellen

Delen:

De Belgische minister van Justitie gaat ervan uit dat er alsnog Belgische gevangenen naar de lege Nederlandse cellen verhuizen. Minister Stefaan De Clerck verwacht dat hij de problemen hierover met zijn Franstalige collegas kan oplossen, zei hij donderdag in de Vlaamse krant De Morgen.

Nederland en Belgi spraken dit voorjaar af dat er minstens vijfhonderd Vlaamse gevangenen naar Nederlandse cellen zouden gaan. Belgi kampt met een zeer groot cellentekort, terwijl Nederland juist veel lege cellen heeft.

Dat de afspraak louter Vlaamse gevangenen betreft, was voor de Franstalige regeringspartijen een brug te ver, schrijft De Morgen. De Franstalige minister van Financin vindt de huurprijs van 30 miljoen euro per jaar ook te duur. Maar De Clerck vindt de keuze voor Vlaamse gevangen perfect te verantwoorden.Er is meer overbevolking in Vlaamse gevangenissen en het heeft geen zin Franstalige gevangenen uit pakweg Andenne naar Nederland te sturen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven