Altran neemt Nspyre over van Gilde

Delen:

Altran, een aan de Parijse beurs genoteerde technische adviesorganisatie, neemt Nspyre, Nederlandse dienstverlener op het gebied van R&D en hightech technologie over van Gilde. Door onder meer deze transactie en de eerdere overname van TASS in 2014 telt de organisatie van Altran in de Benelux nu 1.800 werknemers.

Adviseurs Altran:
CMS (Pieter van Duijvenvoorde, Herman van Aerts, Tjeerd Hoekstra, Paulus van den Bos, Edmon Oude Elferink, Roderick Nieuwmeyer, Robbert van Brakel, Simon Sanders, Rogier de Vrey, Frank Verlaan, Jurre Reus), BoerCroon (Alexander van Rossum)

Adviseurs Gilde Equity Management:
Simmons & Simmons (Leo Verhoeff, Robbert Jansen, Pieter de Visser), PwC (Istvan Csejtei, Joris van de Kerkhof, Mark Pel, Anniek Meijer, Roeland Schippers)

Pieter van Duijvenvoorde, dealmaker voor CMS: “Altran is sinds geruime tijd een cliënt van CMS Nederland. Dit was de tweede deal binnen één jaar die wij voor Altran in Nederland mochten begeleiden; begin 2014 adviseerden we ze bij de koop van TASS. Het dealteam van Altran was dan ook volledig op elkaar ingewerkt, waardoor er op een prettige manier met elkaar kon worden samengewerkt. De samenwerking met Simmons & Simmons was eveneens prettig. De belangrijke deal issues lagen dan ook snel op tafel, waarbij partijen constructief naar oplossingen hebben gezocht. De verkopers hebben de transactie door middel van een controlled auction georganiseerd, zodat het proces snel en competitief doorlopen is. Altran is een wereldwijde speler. Nspyre zal deel gaan uitmaken van de Benelux organisatie die door de acquisitie groeit tot een onderneming met 1800 werknemers.”  

Marc-Elie Bernard, Group Vice-President Mergers & Acquisitions bij Altran: “Na de integratie van Nspyre binnen Altran zullen beide ondernemingen sterker zijn door hun complementaire karakter. In onze markt, de ‘outsourced R&D markt’, verwachten wij de komende tijd meer consolidatie, omdat cliënten een voorkeur hebben voor grotere R&D-leveranciers. Aangezien Altran minder dan een jaar geleden ook TASS kocht, zal de integratie van Nspyre in de nieuwe organisatie zeker zorgvuldig moeten gebeuren. Vanuit HR-perspectief, omdat we nu een nieuw Nederlands team van in totaal 1000 medewerkers hebben, maar ook vanuit business-perspectief omdat de projecten die we leveren dezelfde hoge kwaliteit zullen hebben. Dit zal onderdeel zijn van het post-merger raamwerk.

“Of wij verder zullen uitbreiden? Met 1000 medewerkers in Nederland heeft Altran nu een leidende positie en deze post merger integratie zal nu onze eerste prioriteit zijn. Maar vorig jaar, vlak na de overname van TASS, zou ik hetzelfde antwoord gegeven hebben, hetgeen ons niet weerhield Nspyre te kopen. Onze regionale focus met betrekking tot externe groei zal met name op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en India liggen, alwaar we actief op zoek zijn naar geschikte overnames.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven