Deals

Amerikaans geld voor Sketch

Sketch, een Nederlands digital design-bedrijf opgericht door Pieter Omvlee en Emanuel Sá, heeft in zijn eerste investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald bij Benchmark Capital, ook bekend als investeerder achter Elastic, Twitter en Uber. Wereldwijd verkocht Sketch tot nu toe ruim een miljoen versies van zijn 99 dollar kostende programma en Sketch wil nu sneller nieuwe producten lanceren.

Adviseurs Benchmark Capital:
De Brauw Blackstone Westbroek (Reinier Kleipool, Mark Rebergen, Nathalie van Wiggen)

Adviseurs Sketch:
Goodwin Procter LLP, Stek Advocaten, Cooley LLP

Reinier Kleipool, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Benchmark Capital benaderde ons eind vorig jaar voor advies over zijn voorgenomen investering in Sketch. Benchmark Capital is een Amerikaanse venture capitalist uit Silicon Valley en is onder meer bekend als investeerder achter Twitter, Uber en het Nederlandse Elastic. De afgelopen jaren hebben wij Elastic geadviseerd over verschillende investeringsrondes, uitmondend in de beursgang van Elastic in New York afgelopen oktober. Wij kenden Benchmark dus al als investeerder van het eerste uur in Elastic, wat er toe heeft geleid dat Benchmark ons voor deze deal met Sketch heeft weten te vinden.
“Benchmark ziet Sketch als een succesvolle start-up met enorm veel potentie voor de toekomst. Sketch is een digital design-bedrijf en is sinds de oprichting in 2011 succesvol gebleken in het ontwikkelen van een digitale design app, gericht op onder meer het bouwen van websites. In een kort en intensief traject hebben wij als lead counsel deze deal succesvol kunnen begeleiden. De uitdaging van deze transactie zat hem in het bijzonder in het laten aansluiten van de gebruikelijke transactiestructuur en documentatie voor Amerikaanse venture capitalist investeringen op Nederlands recht. De vertaalslag van Amerikaanse documentatie naar vergelijkbare Nederlandse stukken bleek op sommige momenten een behoorlijk juridisch gepuzzel en leverde tal van complexe en interessante juridische vraagstukken op. Hiervoor werd aan beide kanten ook intensief met Amerikaanse counsel samengewerkt.
“Het was mooi om te zien dat ondanks de complexiteit en de strakke deadlines, het toch is gelukt de deal naar tevredenheid van alle partijen af te ronden. Het is een mooie deal voor zowel Benchmark als Sketch en wij vonden het een groot genoegen om Benchmark bij te staan.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures