Amerikaanse prijs voor raadsheer Gerechtshof Den Haag

Delen:

‘De waarde van het woord’ is de titel van de dissertatie over het werk van James Boyd White waarop Jeanne Gaakeer, raadsheer bij het Gerechtshof Den Haag, in 1995 promoveerde. Achttien jaar later ontvangt ze de prestigieuze prijs die zijn naam draagt: De JB White Award. Ze krijgt deze Amerikaanse prijs voor haar werk op het gebied van ‘Law and Literature’.

Gaakeer is ook bijzonder hoogleraar ‘Law and Literature’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze rondde drie studies af: Engels, Recht en Wetenschapsfilosofie. In 2005 kreeg ze de bijzondere leerstoel ‘Law and Literature’, een interdisciplinair vak binnen de rechtstheorie, om Rotterdam op de kaart te zetten met dit vakgebied, dat zijn oorsprong vindt in Amerika. Veertig jaar geleden startte onder meer J.B. White daar de beweging om recht en literatuur meer met elkaar te verbinden. Het was een reactie op de eenzijdige aandacht voor ‘regels’ binnen de rechtspraak.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven