Amerikaanse toestanden in Nederland: de opkomst van de claimcultuur

Delen:

George Socha

George Socha

Ingezonden Mededeling

Seminar speciaal voor juridische beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven

Datum: 18 november 2010, 12:30 – 17:30
Locatie: Vredespaleis in Den Haag

ZyLABHet zal geen enkele krantenlezer zijn ontgaan: honderden bedrijven leggen gezamenlijk een claim neer bij Air France/KLM, de FBI heeft Martinair topvrouw Meta Ullings op de korrel, AFM beboet de Rabobank, voormalig Fortis claimt 2 miljard van de Nederlandse staat en het aantal lopende fraudeonderzoeken is niet meer bij te houden. Het regent claims in Nederland en VNO NCW spreekt bij monde van haar voorzitter de vrees uit voor een Amerikaanse claim cultuur. Die vrees wordt overigens door de meerderheid van juridische beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven gedeeld, zo blijkt uit nog te publiceren onderzoek van ZyLAB in samenwerking met Marktonderzoeksbureau CANTAB.

Daarom organiseert ZyLAB op 18 november een informatief seminar over deze gevreesde claimcultuur en de gevolgen daarvan voor Nederlandse ondernemingen.

Aan het woord komen sprekers uit de advocatuur, wetenschap, het bedrijfsleven en het strafrecht. Op de agenda staan grote namen als publicist Willem Middelkoop, George Socha, uitvinder van het Electronic Discovery Reference Model (EDRM) – de standaard voor de ontwikkeling, selectie, evaluatie en het gebruik van elektronische discovery producten en diensten, Marnix Somsen, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, Ivo Verheijden, General Counsel van Lemnis Lighting/Tendris Holding, professor Dr. Johannes Scholtes, bijzonder hoogleraar in textmining aan de Universiteit van Maastricht, Salla Moilanen en Gonzalo de Cesare, beide verbonden aan diverse VN oorlogstribunalen.

Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, maar wel aan het seminar willen deelnemen, dan kunt u contact opnemen met Simone le Feber – van der Kroon.

Meer informatie over het seminar en de sprekers vindt u op de website van ZyLAB.

logo_IM_Zylab

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven