Amerikanen kopen mediaconcern CMI

Delen:

Het Amerikaanse mediaconcern NEP Group neemt zijn Nederlandse branchegenoot Consolidated Media Industries (CMI) over. Met de overname worden de CMI-bedrijven, waaronder Infostrada Creative Technology, DutchView en Team ENG, opgenomen in het wereldwijde netwerk van NEP.

Adviseurs NEP Group:
Jones Day (David Grubman, My Linh Vu-Gregoire, Bastiaan Kout, Olaf Kroon, Frederique Shekel, Sophie Dijkmans, Stephanie Spoelder), Stella Capital Advisors

Adviseurs Consolidated Media Industries:
Allen & Overy (Annelies van der Pauw), Macquarie Capital

My Linh Vu-Gregoire, dealmaker voor Jones Day: “Deze deal is voor NEP Group de vierde transactie op het Europese vasteland, nadat eerder Faber Audiovisuals in Nederland, de Mediatec Group in Zweden en Outside Broadcast in België werd geacquireerd. NEP is al jarenlang een client van Dave Grubman, partner bij ons kantoor in Pittsburgh. Deze transctie is de 9e die we voor NEP doen. Het eerste contact in Amsterdam was vorig jaar, toen we ze bijstonden bij de overname van Faber. Daarna werkten we ook aan de Zweedse en Belgische deals. Interessant aan de overname van CMI was de bijbehorende divestment van de Infostrada Sports Group, waardoor veel extra werk ging zitten met betrekking tot de structurering en financiële aspecten.NEP is een Amerikaanse partij en heeft ook een Amerikaanse aanpak bij de overname van Europese bedrijven. Bepaalde methoden rond overnames die in Nederland gewoon zijn, kunnen voor een Amerikaanse firma veel minder gebruikelijk zijn. Aangezien wij een Amerikaans kantoor zijn met een sterke aanwezigheid in Europa, zijn we bekend met dergelijke cultuurverschillen en hoe we een cliënt daar doorheen kunnen loodsen. Met een cliënt als NEP is het bijzonder prettig werken; we zijn dan ook erg verheugd met het internationale werk dat we voor ze kunnen doen. De ‘One Firm’-cultuur van Jones day zorgt voor een soepele samenwerking met alle internationale kantoren, hetgeen zeer van pas komt bij dit soort transacties. De mediasector als geheel is erg in beweging; je kunt gerust spreken van een consolidatieslag. Wij verwachten zeker meer deals in deze sector en hebben meer cliënten die hun vizier op Europa richten. Overall verwachten we zeker een druk M&A-klimaat de komende tijd, maar de activiteit op de kapitaalmarkten kan achterblijven. De eerste helft van dit jaar was buitengewoon qua M&A, met name in de VS, en dat zet hopelijk door. Nederland is als cross-border land bij uitstek een goede plek om te zitten.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven