Amsterdamse Dekenprijs voor Floris Bannier

Delen:

Bannier-FLoris-FotoDe Amsterdamse Dekenprijs is toegekend aan Floris Bannier, advocaat te Amsterdam en bijzonder hoogleraar advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een advocaat met bijzondere verdiensten.

De uitreiking vond gisteren plaats tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Eerdere Dekenprijzen werden toegekend aan onder meer prof.mr. G.J. Knoops, mr. B. Böhler, mr. P.H. Bakker Schut en de Syrische advocaat Muhannad Alhasani.

Bannier is sinds 1966 advocaat in Amsterdam, verbonden aan NautaDutilh. Van 1998 tot 2001 was hij Deken van de Amsterdamse Orde. Eind dit jaar neemt hij afscheid als hoogleraar advocatuur. Hij wordt opgevolgd door advocaat Britta Böhler. Bannier heeft verschillende publicaties op zijn naam. Zo schreef hij in 2010 ‘Zoals een behoorlijk advocaat betaamt’ en was hij co-auteur van het boek ‘De keizer en de advocaat’ ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de georganiseerde advocatuur in Nederland.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven