Andrée van Es naar CvT advocatuur

Delen:

Andrée van EsAndrée van Es volgt op 1 januari 2017 Rein-Jan Hoekstra op als lid van het college van toezicht (CvT) van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA). Van Es (1953) oud-Kamerlid, voormalig wethouder van Amsterdam en oud-directeur-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, is per Koninklijk Besluit benoemd. Op 1 januari 2017 loopt de termijn van Hoekstra af.

Sinds 2014 is Van Es voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie en toezichthouder bij het UMCG en de Forensische Zorgspecialisten.

Het college van toezicht is per 1 januari 2015 ingesteld om te kijken naar het functioneren van het toezicht en de klachtbehandeling door de lokale dekens. Het CvT bestaat uit drie leden. De voorzitter is de deken van de algemene raad van de Nederlandse orde van advocaten, Bart van Tongeren. De twee andere leden worden bij koninklijk besluit benoemd, op voordracht van de minister van Veiligheid en Justitie. Deze kroonleden mogen geen advocaat of rechter zijn, en moeten ook voldoen aan andere eisen die artikel 36b Advocatenwet stelt aan onverenigbare (neven)functies.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven