Anna van Heeswijk (DVDW) over broodjes kroket

Student-stagiair van de week is Anna van Heeswijk. Anna liep stage bij DVDW Advocaten, waar een gezellige sfeer hangt tijdens de lunch.

Delen:

Anna van Heeswijk is 21 jaar en heeft net haar bachelor Rechtsgeleerdheid – Entrepreneurship and Management afgerond aan de Universiteit Leiden. Zij verwacht in 2023 aan haar master te beginnen en wilde graag in de tussentijd ervaring opdoen. Zij liep van september t/m oktober stage bij DVDW Advocaten in Den Haag bij de praktijkgroep Fusies & Overnames.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Voor een vak van mijn afstudeerrichting, Entrepreneurship and Management, moest ik in mijn eerste jaar een ondernemer interviewen. Samen met een studiegenoot mocht ik langskomen bij DVDW Advocaten om Theo Hanssen te interviewen. Toen we hier kwamen, hing er een fijne sfeer en was iedereen erg aardig. Bovendien is het kantoor grotendeels gericht op ondernemingsrecht, iets wat mij interessant lijkt. Toen ik naar stages ging kijken, keek ik dan ook meteen of er bij DVDW wat beschikbaar was. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Het was mijn eerste stage en ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik verwachtte in ieder geval een leuke werksfeer en deze is er zeker weten. Meteen werd mij verteld dat ik natuurlijk ook naar de activiteiten buiten het werk mocht komen en het was dan ook heel leuk om iedereen buiten het werk ook nog te spreken. Zo mocht ik mee naar de tennismiddag en leerde ik ook de advocaten uit Rotterdam kennen. Hiernaast hoopte ik dat ik een goed beeld zou krijgen van hoe het in de praktijk eraan toe gaat. Doordat ik verschillende werkzaamheden mocht verrichten, heb ik veel aspecten van de praktijk meegekregen.

Wat moet je zoal doen?
Ik heb vooral jurisprudentieoverzichten en notities geschreven. Verder mocht ik ook helpen met het schrijven van blogs en meedenken over de strategie voor bepaalde dossiers. Naast de normale werkzaamheden mocht ik ook mee naar de opleidingsdagen van de advocaat-stagiaires, georganiseerd vanuit de DVDW Academy. In dit Trainee Program, een aanvulling op de externe Beroepsopleiding Advocatuur, volgen de advocaat-stagiaires verschillende praktijkgerichte trainingen waarmee inzicht en vaardigheden verder worden ontwikkeld. Op zo’n dag komt er een interne of externe docent cursus geven waardoor je meer te weten komt over bepaalde onderwerpen. 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Dat iedereen de tijd voor je neemt en bereid is om je te helpen. En hiernaast ook de lunch. Tijdens de lunch zit iedereen bij elkaar wat het erg gezellig maakt. Bovendien zijn er op vrijdag broodjes kroket. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Er wordt gezegd dat je de tijd moet nemen om dingen uit te zoeken en dit is ook zeker waar. Daarom zou ik dit achteraf wat meer doen, zeker ook om te kijken of er bijvoorbeeld geen taalfouten in de stukken staan.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik weet nog niet of dit in de advocatuur zal zijn, maar ik hoop in ieder geval ergens waar er net zo’n leuke sfeer hangt als hier!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven