Anne-Marie van Dijk wint Nederlands-Duitse Juristenprijs 2016

Delen:

Anne-Marie van DijkDe Nederlandse advocate Anne-Marie van Dijk (Boels Zanders) heeft de Nederlands-Duitse Juristenprijs 2016 gewonnen. Daaraan is een bedrag van 2500 euro verbonden.

Van Dijk kreeg de prijs voor haar Duitse scriptie over herstructurering bij faillissement. Ze onderzocht of de Engelse insolventieconstructie Scheme of Arrangement (dwangakkoord buiten faillissement) ook bruikbaar is voor Duitse vennootschappen in betalingsproblemen, en of deze constructie in Duitsland op grond van de regels van het internationaal privaatrecht kan worden erkend. Van Dijks conclusie is dat Duitse bedrijven de Engelse constructie onder voorwaarden kunnen toepassen.

Anne-Marie van Dijk is lid van de teams (inter)nationale commerciële contracten en proces & aansprakelijkheid. Ook maakt ze deel uit van de German Desk van Boels Zanders.

Van Dijk werkt sinds 2014 bij Boels Zanders. Ze heeft een master Nederlands Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en een master Duits Burgerlijk Recht aan de Westfaalse Wilhelms Universiteit te Münster behaald. Zij is lid van de Duits-Nederlandse advocatenvereniging (DNRV). Van de 2500 euro laat ze waarschijnlijk een sieraad maken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven