Anouk de Vries (Florent) om 6 uur op voor een van de leukste momenten van de stage

Student-stagiair van de week is Anouk de Vries. Ze mocht bij Florent twee advocaten helpen met een kort geding. Een gedenkwaardige ervaring.

Delen:

Anouk de Vries (21) rondde in 2021 haar bachelor Rechtsgeleerdheid af aan de Universiteit van Amsterdam. Na een semester aan de Columbia Law School in New York te hebben gestudeerd, wilde ze haar kennis en vaardigheden in de praktijk brengen. Daarom loopt ze op dit moment stage bij Florent in Amsterdam. Tijdens deze stage maakt zij kennis met verschillende facetten van het ondernemingsrecht. Anouk verwacht in 2024 af te studeren.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ten eerste omdat het mij de mogelijkheid geeft om te onderzoeken welk rechtsgebied het beste bij mij past. Ik was op zoek naar een kantoor dat interessante en uitdagende zaken doet, maar niet zo groot is dat het collega’s elkaar niet zouden groeten in de lift. Dat vond ik bij Florent.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik heb nog niet eerder stagegelopen, dus vond het lastig een voorstelling te maken hoe het zou zijn om stage te lopen. Uiteraard hoopte ik wel dat ik de kans zou krijgen veel te leren, over het recht, maar ook over de praktijk. Hoe pak je bepaalde werkzaamheden aan, hoe gaat het er op een advocatenkantoor aan toe, etc. Daarnaast hoopte ik dichter bij het antwoord op de vraag te komen of ik zelf advocaat zou willen worden. Dat is gelukt. Ik heb nu al enorm veel geleerd en mijn enthousiasme over het beroep van advocaat is alleen maar gegroeid.

Wat moet je zoal doen?
Op het moment dat ik dit schrijf, zit mijn eerste maand stage erop. Ik ben vooral bezig met uitzoekklussen. Saai wordt het niet, want de stage is kantoor breed. Ik krijg daardoor de kans vanuit diverse invalshoeken te kijken naar het recht, hierdoor blijft het interessant. Verder verwacht ik nog een presentatie te moeten voorbereiden en geven.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Om zes uur ’s ochtends opstaan om met twee advocaten mee te gaan naar de rechtbank in Arnhem. Helemaal niet erg, want dit is ook meteen een van de leukste momenten van mijn stage tot nu toe!

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring, en kun je daar wat meer over vertellen?
Voor mij was dit het helpen van twee advocaten met een kort geding. Ik werd echt betrokken bij de zaak en kon uiteindelijk zelfs mee naar de zitting. Het was erg leuk en interessant om een kort geding in de rechtszaal mee te maken.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, zeker! Het is veelzijdig, soms ook spannend, maar bovenal heel interessant. Ik ben er tijdens mijn stage achter gekomen dat ik enthousiast word van het uitzoeken van het recht. Van het recht in de praktijk.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Hopelijk ben ik dan advocaat! Waar dit is, in binnen- of buitenland, en binnen welk rechtsgebied exact, daar hoop ik de komende tijd achter te komen!

 

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven