ANWB heeft Cruise Travel overgenomen

Delen:

De ANWB heeft Cruise Travel overgenomen, een gespecialiseerde aanbieder van cruises over de hele wereld. De markt voor cruises is in de laatste 5 jaar meer dan verdubbeld en de ANWB en Cruise Travel verwachten dat deze groei ook de komende jaren zal aanhouden.

Adviseurs ANWB:
AKD (Nathalie van Woerkom, Selma Baouch), KPMG Meijburg & Co (Jan-Pieter van Niekerk, Willem Roeland)

Adviseurs aandeelhouders Cruise Travel:
Norton Rose (Saskia Blokland), BDO (Luc Annick, Bert Scholten)

Nathalie van Woerkom, dealmaker voor AKD: “De ANWB kocht Cruise Travel van drie informal investors en het management. Vanwege het feit dat er veel verschillende partijen betrokken waren met allemaal andere achtergronden hebben er uitgebreide onderhandelingen plaatsvonden. Dat zorgde voor een intensief, uitdagend, maar bovenal leuk proces. De deal werd uiteindelijk op 30 december afgerond; tussen kerst en oud en nieuw is het dus nog redelijk druk geweest. Deze overname is niet door banken gefinancierd, waardoor de ‘crisis’ geen invloed heeft gehad. Of kopers de overnames steeds vaker met eigen geld zullen financieren is lastig te voorspellen, maar dat banken voorzichtiger zijn staat vast. Consolidatieslagen zoals die door sommige experts voorspeld worden, lijken door de geringe risicobereidheid van banken niet reëel. Je merkt dat men zich toch wel zorgen maakt, al is er veel geld in de markt. De vraag blijft welke bedrijven ook in deze onzekere tijden hun nek uitsteken door het doen van nationale of internationale overnames. ANWB heeft in ieder geval laten zien dat ze in de reisbranche nog voldoende overnamekansen zien. Het moment van het passeren van de notariële akten, met champagne omkleed, was voor alle betrokkenen een mooi einde van 2011.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven