580 collega’s in de broekzak van zzp’ende juristen

WeLegal Network, netwerkorganisatie voor zelfstandige advocaten en juristen in Nederland, lanceert een app zelfstandige juristen ondersteunt bij het mobiel delen van kennis met collega-vakspecialisten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_185188066_S-mobiel-2aba546b
beeld: Depositphotos

Binnen grote juridische afdelingen en advocatenkantoren is het makkelijk om even bij een collega binnen te lopen om inhoudelijk te sparren over een complex juridisch vraagstuk. Voor zelfstandige kenniswerkers als zzp’ende advocaten en andere juristen is dergelijke kennisuitwisseling een stuk lastiger.

Daarom heeft WeLegal Network, met ruim 580 leden het grootste netwerk in de zakelijke juridische markt, de WeLegal app geïntroduceerd. Bedoeling is om hierdoor kennisdeling en onderling contact tussen de leden te vergemakkelijken.

Eredivisie

“Als jurist kun je niet meespelen in de spreekwoordelijke eredivisie als je geen mensen om je heen hebt om mee te klankborden”, aldus Marijn Rooymans, coördinator van het netwerk. “Die kennisdeling, maar ook de onderlinge doorverwijzing faciliteerden we al met onze besloten online community, maar iedereen leeft steeds meer met en in z’n mobiel, vandaar dat we daar nu een app aan toevoegen.”

High end kenniswerk

Het is volgens Rooymans voor het eerst in Nederland dat kennisdeling en doorverwijzing tussen zzp’ers via mobiel mogelijk wordt gemaakt. “En dat past in ons streven om de markt te laten zien dat high end kenniswerk wél te combineren is met het werken als zelfstandig jurist.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl