580 collega’s in de broekzak van zzp’ende juristen

WeLegal Network, netwerkorganisatie voor zelfstandige advocaten en juristen in Nederland, lanceert een app zelfstandige juristen ondersteunt bij het mobiel delen van kennis met collega-vakspecialisten.

Delen:

Depositphotos_185188066_S-mobiel-2aba546b
beeld: Depositphotos

Binnen grote juridische afdelingen en advocatenkantoren is het makkelijk om even bij een collega binnen te lopen om inhoudelijk te sparren over een complex juridisch vraagstuk. Voor zelfstandige kenniswerkers als zzp’ende advocaten en andere juristen is dergelijke kennisuitwisseling een stuk lastiger.

Daarom heeft WeLegal Network, met ruim 580 leden het grootste netwerk in de zakelijke juridische markt, de WeLegal app geïntroduceerd. Bedoeling is om hierdoor kennisdeling en onderling contact tussen de leden te vergemakkelijken.

Eredivisie

“Als jurist kun je niet meespelen in de spreekwoordelijke eredivisie als je geen mensen om je heen hebt om mee te klankborden”, aldus Marijn Rooymans, coördinator van het netwerk. “Die kennisdeling, maar ook de onderlinge doorverwijzing faciliteerden we al met onze besloten online community, maar iedereen leeft steeds meer met en in z’n mobiel, vandaar dat we daar nu een app aan toevoegen.”

High end kenniswerk

Het is volgens Rooymans voor het eerst in Nederland dat kennisdeling en doorverwijzing tussen zzp’ers via mobiel mogelijk wordt gemaakt. “En dat past in ons streven om de markt te laten zien dat high end kenniswerk wél te combineren is met het werken als zelfstandig jurist.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven