Attractie- & Vakantiepark Slagharen is overgenomen

Delen:

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is overgenomen door de internationale keten Parques Reunidos. Slagharen wordt daarmee onderdeel van het op één na grootste vrijetijdsbedrijf in Europa en vierde in de wereld.

Adviseurs Parques Reunidos:
DLA Piper (Jeroen Kroes, Casper Hamersma, Patrick Gremmels, Vanessa van Westing, Philip Jonker)

Adviseurs aandeelhouders Attractiepark Slagharen:
Houthoff Buruma (Jan-Paul van der Hoek, Jacques Kröner, Ageeth Panman, Loes van den Hurk, Sjoerd van der Meer, Annemetje Koburg)

Jan-Paul van der Hoek, dealmaker voor Houthoff Buruma: “Een familiebedrijf als Slagharen heeft veel historische en ook emotionele waarde voor de verkopers; meerdere generaties hebben het bedrijf opgebouwd. Het is dan belangrijk om met een koper op een goede manier afspraken te maken om deze historische waarde te behouden voor de toekomst. Het uitvoeren van een due diligence onderzoek naar een attractiepark brengt bijzondere aspecten met zich mee. Welke juridische aspecten zijn bijvoorbeeld belangrijk bij een reuzenrad of monorail? Voor ons betrof het uiteraard meer het begeleiden van de verkoper bij het onderzoek door de koper. Daarnaast viel op dat de bij het attractie park betrokken partijen – zoals financiers en andere adviseurs – op basis van de stevige banden die in de loop van jaren met het familiebedrijf waren ontstaan, zich zeer constructief en behulpzaam hebben opgesteld om de verkoop tot een succes te maken. Als financieringsmoeilijkheden al bestonden, heeft de koper die risico’s geen onderdeel gemaakt van de transactie. De financiering verliep soepel en heeft niet tot enige vertraging geleid. Een geslaagde deal kortom.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven