Avans-Fontys weer beste in HBO-rechten

Delen:

Avans FontysDe juridische hogeschool Avans-Fontys is bovenaan geëindigd in de jaarlijkse ranglijst die het tijdschrift Elsevier publiceert van de beste HBO- en wetenschappelijke opleidingen. Het eindoordeel over de opleiding werd geveld op grond van maar liefst 30 verschillende onderdelen, zoals faciliteiten, inrichting van de opleiding, het onderwijs zelf, de docenten, de toetsing, de organisatie en de communicatie. Met name de inzet en bekwaamheid van docenten scoorde zeer hoog met maar liefst een 7,8. Het onderwijs en de toetsing deden met een 7,6 en 7,7 daar niet voor onder.

De Juridische Hogeschool Avans-Fontys is een samenwerkingsverband van twee onderwijsgiganten in Brabant: Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen. De Juridische Hogeschool verzorgt de opleiding HBO-Rechten voor 1300 studenten verdeeld over twee onderwijslocaties in ‘s-Hertogenbosch en in Tilburg. In het onderzoek van Elsevier zijn de twee leslocaties (Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch en Fontys Hogescholen Tilburg) apart onderzocht en delen gezamenlijk de eerste plaats. Avans Fontys eindigde op een 7.4. Dat was een stuk hoger dan de nummer 2 die op 7.0 eindigde.

Avans Fontys blijft ook op andere manieren aan de weg timmeren. Zo organiseert de opleiding op dinsdag 1 december het eerste landelijke congres met als onderwerp de opleiding HBO-rechten en het juridisch werkveld. Gast is onder meer de Amerikaanse hoogleraar R. Susskind die spreekt over de toekomst van het juridisch beroep.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven