Avedon Capital Partners heeft belang verworven in toiletwinkelketen 2theloo

Delen:

Investeerder Avedon Capital Partners heeft een belang verworven in toiletwinkelketen 2theloo. Het bedrijf wil daarmee binnen een paar jaar groeien naar 2500 vestigingen wereldwijd. 2theloo opende in 2011 zijn eerste winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. In twee jaar tijd groeide de onderneming uit tot ongeveer 100 vestigingen in acht landen.

Adviseurs Avedon Capital Partners:
Lexence (Luc Habets, Diederick de Boer, Femke Prins), JSA Tax Consultancy, Ernst & Young, Egon Zehnder International

Adviseurs 2theloo en aandeelhouders:
De Breij Evers Boon (Dennis de Breij, Maaike Janssen, Pieter van Schaik), Lindenaar & Co (Paul Lindenaar, Jacqueline Spronken)

Eric Treurniet, CEO 2theloo: “Met het nieuwe kapitaal willen wij de internationale groei van ons bedrijf sterk versnellen. Avedon is altijd op zoek naar interessante investeringen en het klikte meteen goed, dus er is verder niet veel gezocht naar andere mogelijke investeerders. Voor ons als management was het behouden van een serieus belang en een goede positie in het bedrijf belangrijk. Ook de twee investeerders die al in het bedrijf zaten, wilden we graag behouden. Met Avedon zijn we daar op een goede manier uitgekomen.
Zij zullen in de toekomst niet alleen financieel, maar nadrukkelijk ook strategisch meedenken. Het is een partij met veel expertise en een groot netwerk, dat ons zal helpen de komende drie tot vijf jaar te groeien naar 2500 vestigingen wereldwijd. Via partnerships zoals met Shell, richten we ons met name op uitbreiding bij tankstations, treinstations en winkelcentra. Naast schone toiletten, richten we ons heel erg op het merk 2theloo en de beleving die daarbij komt kijken, onder meer met onze ‘kids characters’ Loois en Looise. De investering komt op het goede moment: we kijken er enorm naar uit om nieuwe markten te gaan veroveren. Het is prettig dat het dealproces dan ook snel verlopen is, met dank aan alle betrokken partijen.”

Maaike Janssen, dealmaker voor De Breij Evers Boon: “2theloo is een jonge, ambitieuze en snel groeiende club. Het is erg leuk om met dit soort ondernemers samen te werken aan dergelijke groeiplannen. Voorwaarde voor de financiering door Avedon is onder meer een gedegen buy & build-strategie. De afspraken daaromtrent zijn ook daadwerkelijk vastgelegd in de stukken, hetgeen juridisch altijd een mooie klus is.
2theloo kennen wij via Paul Lindenaar van Lindenaar & Co, waar wij al langer mee samenwerken. Bij deze deal moest goed gelet worden op de verschillende belangen van betrokkenen, maar daar zijn we uiteindelijk goed uitgekomen. 2theloo is een bijzonder concept dat door deze investering klaar is voor de volgende stap: internationale expansie. We zijn blij dat we hen daarbij mochten bijstaan.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven