BAM verkoopt belang in baggeraar Van Oord

Delen:

Bouwbedrijf BAM verkoopt een belang van 21,5 procent in baggeraar Van Oord, dat in maart 2008 in de etalage werd gezet. Koper is een consortium van familiefondsen: Cobepa, Janivo, Breedinvest en Rinkelberg.

Adviseurs consortium:
Loyens & Loeff (Bas Vletter, Malu Dijkstra. Willem Booysen, Wouter Kros)

Adviseurs Koninklijke BAM NBM NV:
Houthoff Buruma (Eddie Meijer, Michiel Bruynzeel)

Bas Vletter, dealmaker voor Loyens & Loeff: “We traden op voor vier verschillende investeringsmaatschappijen die elk familiefondsen vertegenwoordigen. Er was dan ook al snel sprake van “cultural fit” met het familiebedrijf van Oord, maar tegelijkertijd moest rekening worden gehouden met diverse deelbelangen en dit verhoogde de complexiteit van het project. Familiefondsen pakken zo’n investering inhoudelijk op dezelfde manier aan als andere investeerders: professioneel, kwalitatief hoogwaardige en snel schakelend. Wel is er een evident langere investeringshorizon bij dit soort fondsen. De rode draad is het maken van zorgvuldige, weloverwogen en gedegen investeringsbeslissingen, waarbij redelijke rendementsdoelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Deze investering is gedaan met een lange termijn visie. De fondsen zullen actief met Van Oord meedenken in de verdere ontwikkeling en positionering van de onderneming en hieraan vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren. Bijzonder bij deze deal was het moment waarop, juist voor de Kerstdagen, na langdurige onderhandelingen alle puzzelstukjes van de deelbelangen op zijn plaats vielen en iedereen zeer tevreden met het door hemzelf en voor het grotere geheel behaalde resultaat, elkaar de hand schudde en de afwikkeling van de documentatie nog slechts een formaliteit bleek te zijn. Eén van de meest in het oog springende krachten van ons kantoor is dat wij een geïntegreerd civiel en fiscaal product leveren, waarbij advocatuurlijke, notariële en fiscale advisering naadloos op elkaar aansluiten. Juist door familiefondsen wordt deze gecombineerde dienstverlening gewaardeerd. Wij zijn dan ook voor dit project door twee van de vier betrokken familiefondsen benaderd en de andere twee fondsen hebben zich bij de keuze van ons kantoor aangesloten. De samenwerking tussen de fondsen onderling en met Loyens & Loeff is uitstekend en in goede harmonie verlopen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven