Ban Ki-moon geeft Vrijheidslezing

Delen:

Ban Ki-moonSecretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties houdt op 28 augustus de vierde Vrijheidslezing in de Pieterskerk in Leiden. De Vrijheidslezing is een initiatief van de Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum en de gemeente Leiden. Zij willen hiermee het belang van vrijheid voor wetenschap en democratie benadrukken en de discussie over vrijheid levend houden.

Leiden heeft van oudsher een sterke verbondenheid met het thema vrijheid. Zo is de universiteit in 1575 gesticht na het moedige Leidse verzet tegen de Spaanse bezetter. Het motto van de universiteit is dan ook: praesidium libertatis – bolwerk van vrijheid, dat van de gemeente: haec libertatis ergo – omwille van de vrijheid.

Eerdere sprekers van de Vrijheidslezing waren de Britse auteur Salman Rushdie, de Palestijnse voorvechtster van vrijheid Hanan Ashrawi en apenbioloog Frans de Waal.

Ban Ki-moon is op 28 augustus ook in Den Haag waar hij de viering van honderd jaar Vredespaleis bijwoont.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven