Bas Martens als tweede Nederlander voorzitter Federatie Europese Balies

De Federatie van Europese Balies heeft weer een Nederlander als voorzitter: Bas Martens, advocaat en partner bij Delissen Martens Advocaten in Den Haag.

Delen:

Bas Martens als tweede Nederlander voorzitter Federatie Europese Balies - Mr. online
Bas Martens

Martens is op 24 juni, tijdens de algemene vergadering van de European Bars Federation/Fédération des Barreaux d’Europe (FBE) in de Bulgaarse hoofdstad Sofia gekozen tot nieuwe president. De benoeming geldt voor één jaar. Sinds 2019 maakt hij deel uit van het bestuur. De FBE is een federatie van 250 voornamelijk lokale, maar ook landelijke Ordes van Advocaten uit landen van de Raad van Europa. In Nederland zijn de balies Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch lid van de FBE. De FBE is opgericht in 1992 als opvolger van de Conferentie van grote Europese Balies. Bas Martens is de dertigste president van de FBE en de tweede Nederlander sinds de Rotterdamse oud-deken Gerard Bruyninckx, nu 25 jaar geleden.

Mensenrechten

De FBE is een onafhankelijke non-gouvernementele organisatie die zich inzet voor de onafhankelijkheid van het beroep van advocaat in Europa en daarbuiten. De federatie onderhoudt contacten met de CCBE (de vertegenwoordiger van de landelijke ordes van advocaten), de Europese Unie, internationale tribunalen en andere organisaties voor advocaten en juristen. De FBE bevordert de rechtsstaat en de verdediging van de mensenrechten, zowel voor de advocaten als voor hen die door de advocaten worden vertegenwoordigd. De leden van de FBE worden gewoonlijk vertegenwoordigd door de dekens, voormalige dekens of door leden van de raden van de orde. Martens was deken van de Haagse Orde van advocaten van 2012 tot 2015.

Tuchtrecht

Als advocaat adviseert en begeleidt Martens advocaten en andere professionals op het gebied van hun kantoororganisatie, compliance, anti-witwasregelgeving, bij tuchtrechtelijke problemen en beroepsaansprakelijkheid. Over deze onderwerpen doceert en publiceert hij ook. Hij is een van de ‘snelrechters’ van Mr., en schrijft in die hoedanigheid over het advocatentuchtrecht.

Meer informatie over de European Bars Federation: klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven