Bedenker Fokke & Sukke gekozen uit 22 kandidaat-Rijdende Rechters

Delen:

John ReidKantonrechter John Reid wordt zo goed als zeker de nieuwe Rijdende Rechter. Zaterdag maakt producent IDTV een proefaflevering met de bedenker van de NRC-strip Fokke & Sukke. Die aflevering wordt bekeken door een kijkerspanel van de NPO, waarna KRO-NCRV de knoop doorhakt.

Bij de zoektocht naar een opvolger voor Frank Visser ging producent IDTV onder meer te rade bij de Raad voor de Rechtspraak. De programmamakers stonden ook met een stand tijdens de Dag van de Rechtspraak in september. De speurtocht leverde uiteindelijk 22 namen op van wie er zes werden voorgelegd aan KRO-NCRV.

“Uit de zes zijn drie rechters geselecteerd, van wie we John Reid hebben uitgekozen,” licht eindredacteur Hansje Bunschoten van het programma toe. “John heeft ervaring en overwicht. Hij is bovendien een charmant en warmbloedig mens.” De proefaflevering waaraan Reid deelneemt gaat, inderdaad, over een schutting.

De 47-jarige Reid is naast een van de bedenkers van Fokke & Sukke seniorrechter bij de rechtbank in Alkmaar. Als rechtenstudent bedacht hij de eend en de kanarie met dispuutgenoten Bastiaan Geleijnse en tekenaar Jean-Marc van Tol. 

KRO-NCRV moest op zoek naar een nieuwe Rijdende Rechter na de overstap van Frank Visser naar SBS. De Rijdende Rechter trekt meestal 1,5 miljoen kijkers. “Dat is heel goed voor een latenight programma,” zegt Bunschoten. “Zelfs op een avond met Champions League voetbal kijken er nog 1,3 miljoen mensen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven