Bedrijfsjurist en Manager Juridische Zaken 2008 bekend

Delen:

Christophe François (CA Software BV) en Alexander MacLean (ING) zijn donderdag in de Heineken Experience gekozen tot respectievelijk ‘Bedrijfsjurist van het Jaar’ en ‘Manager Juridische Zaken van het Jaar’. Christophe François won de titel dankzij zijn internationale aspiraties en Alexander MacLean is gekozen vanwege zijn pragmatische managementstijl. Het is de derde keer dat deze prestigieuze prijs is uitgereikt. De award wordt jaarlijks door een deskundige vakjury toegekend. De verkiezing is een initiatief van USG Juristen en Van Diepen van der Kroef Advocaten en wordt ook door Mr. ondersteund.

Christophe François en Alexander MacLean

Christophe François en Alexander MacLean

Dit jaar stond de verkiezing in het teken van het thema: ‘De regels, het spel en de knikkers’. De manier waarop de finalisten innovatief vermogen, ondernemerschap en creativiteit kunnen combineren met uitstekende vakinhoudelijke kennis was voor de jury leidend in haar oordeel. Ben Knüppe, CEO Dexia Bank Nederland N.V.: "De finalisten hebben ons, als we kijken naar de manier waarop zij bezig zijn met de hedendaagse rol van de beide functies, als jury zeer aangenaam verrast. De selectie van de winnaar was dan ook niet eenvoudig. De titel voor de Bedrijfsjurist van het Jaar gaat naar Christophe François omdat hij op voortreffelijke wijze internationale trends kan toepassen in zijn werk. Op tamelijk jonge leeftijd zien wij een zeer ambitieuze, originele en bevlogen man. Alexander MacLean verdient de titel van Manager Juridische Zaken omdat hij een zekere ‘down to earth’ benadering toepast. Hij is door ervaring wijs geworden, dat merken wij in zijn gehele voorkomen. Alexander heeft echt indruk gemaakt op ons."

"Door het organiseren van deze verkiezing benadrukken we het belang van de bedrijfsjuridische functie binnen ondernemingen", aldus Max Hübner, directeur Legal bij USG Juristen. "Tegelijkertijd zien we dat de aard van de hedendaagse bedrijfsvraagstukken meer vragen van de bedrijfsjurist. Ondernemers willen zakelijk succes en halen daarvoor het onderste uit de kan. Daar functioneert de volgende dimensie bedrijfsjuristen; op het grensvlak van de regels, het spel en de knikkers. Hij past het recht toe, biedt praktische oplossingen en creëert toegevoegde waarde voor de onderneming. Juist daarom is deze bekroning op dat intensieve werk zo belangrijk. De winnaars, Alexander MacLean en Christophe François, zijn het voorbeeld van inspirerende, ondernemende en vakinhoudelijk zeer sterke bedrijfsjuristen."

Streng selectietraject

De afgelopen maanden hebben relaties van de genomineerden de mogelijkheid gekregen hun kandidaten voor de titel voor te dragen. Uit ruim dertig aanmeldingen heeft een onafhankelijke vakjury een eerste selectie gemaakt. Zestien genomineerden maakten vervolgens hun opwachting bij de jury. Drie finalisten werden door de jury uitgenodigd om hun visie op de ontwikkeling van de juridische functie binnen ondernemingen te geven. De vakjury bestaat dit jaar uit een aantal gerenommeerde personen uit de wetenschap, het vak en de markt, met als voorzitter Edgar du Perron (Hoogleraar Privaatrecht en decaan van de faculteit der rechtsgeleerdheid van de UvA).

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven