Partnerbijdrage van

Bedrijfsjurist in transitie – nieuw blog

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

We zitten middenin de transitie naar een circulaire economie. Die transitie vraagt om een fundamentele verandering bij bedrijven, maar welke, en hoe? Binnen het NGB is een groep bedrijfsjuristen opgestaan die de noodzaak van een proactieve rol van de bedrijfsjurist in deze transitie ziet, en die rol wil vormgeven. Dit zijn o.a. Renske van Ekdom en Flore Groen, die het bestuur van de sectie Omgevingsrecht & Sustainability vormen. De zo ontstane werkgroep Duurzaamheid bestaat nu uit zeven leden. Om hun bevindingen in de zoektocht naar die rol te delen met beroepsgenoten, is deze werkgroep een blog gestart: Bedrijfsjurist in transitie. De werkgroep post hier regelmatig over de zoektocht naar de veranderende rol van de bedrijfsjurist in de transitie naar een circulaire economie.

Flore Groen postte een eerste post ‘Ver van mijn bed?’, dat zij afsluit met: ‘De transitie naar een duurzamere economie is geen ver van je bed show meer, maar ligt al op je nachtkastje. (…) Het is up to you.’ Inmiddels verscheen een tweede blogpost: ‘Kaderen of niet, that’s the question’.

Blijf op de hoogte en abonneer je op het blog. Reacties zijn welkom.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Meer berichten van partner

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl