NGB

Bedrijfsjurist in transitie – nieuw blog

We zitten middenin de transitie naar een circulaire economie. Die transitie vraagt om een fundamentele verandering bij bedrijven, maar welke, en hoe? Binnen het NGB is een groep bedrijfsjuristen opgestaan die de noodzaak van een proactieve rol van de bedrijfsjurist in deze transitie ziet, en die rol wil vormgeven. Dit zijn o.a. Renske van Ekdom en Flore Groen, die het bestuur van de sectie Omgevingsrecht & Sustainability vormen. De zo ontstane werkgroep Duurzaamheid bestaat nu uit zeven leden. Om hun bevindingen in de zoektocht naar die rol te delen met beroepsgenoten, is deze werkgroep een blog gestart: Bedrijfsjurist in transitie. De werkgroep post hier regelmatig over de zoektocht naar de veranderende rol van de bedrijfsjurist in de transitie naar een circulaire economie.

Flore Groen postte een eerste post ‘Ver van mijn bed?’, dat zij afsluit met: ‘De transitie naar een duurzamere economie is geen ver van je bed show meer, maar ligt al op je nachtkastje. (…) Het is up to you.’ Inmiddels verscheen een tweede blogpost: ‘Kaderen of niet, that’s the question’.

Blijf op de hoogte en abonneer je op het blog. Reacties zijn welkom.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl