Bedrijfsjurist van het jaar bekend

Delen:

Sylvia van Es (Philips) en Sanne Keijser (Shell) zijn respectievelijk bedrijfsjurist en manager juridische zaken van het jaar 2009 geworden.

Ze kregen deze onderscheiding gisteren uitgereikt tijdens de jaarlijkse presentatie van de Bedrijfsjurist van het jaar in de Heineken Experience in Amsterdam. Sanne Keijser-Overbosch (rechts op de foto) geeft leiding aan de juridische afdeling van Shell Nederland Raffinaderij bv. Sylvia van Es is senior legal counsel bij Philips International bv. Aansluitend aan de uitreiking was er een geanimeerde receptie in de Heineken Experience.

Sanne Keijser-Overbosch en Sylvia van Es

Dit jaar was de jury onder de indruk van de manier waarop de vijf finalisten omgaan met de effecten van de economische ontwikkelingen. “Alle vijf finalisten hebben ons laten zien dat zij rekening weten te houden met onvoorziene omstandigheden die noodzakelijk zijn voor een snelle juridische interventie”, vertelt Bob Wessels, voorzitter van de verkiezing en Hoogleraar Internationaal Insolventierecht aan de Universiteit Leiden. “De finalisten lieten daarbij zien dat zij in staat zijn om, in een turbulente omgeving waarin niets zeker lijkt, de verantwoordelijkheid te nemen en beslissend te adviseren over voorgelegde keuzes. De selectie van de winnaars was dan ook niet eenvoudig. De titel gaat naar Sylvia van Es, omdat zij opgedane juridische vaardigheden weet te combineren met de technische kennis die noodzakelijk is voor het vertrouwen binnen en buiten Philips. Sanne Keijser-Overbosch verdient de titel, omdat zij in staat is gebleken om consistent juridisch handelen te bewerkstelligen in een internationale omgeving waarin verscheidenheid kenmerkend is voor de activiteiten van Shell.

Max Hübner, directeur zakelijke dienstverlening bij USG Juristen: “Met deze verkiezing benadrukken we het belang van de bedrijfsjuridische functie binnen ondernemingen. De bedrijfsjurist onderscheidt zich vooral door de manier waarop juridische kennis wordt toegepast. Het maatschappelijk appel op ondernemingen om verder te kijken dan financiële doelstellingen, bevestigt het belang van de bedrijfsjurist als partner van het bestuur van de onderneming. Sylvia van Es en Sanne Keijser-Overbosch brengen dit tot uitdrukking in de uitoefening van het vak.”

Zwaar selectietraject

De afgelopen maanden konden medewerkers, zakelijke relaties of mensen uit het persoonlijke netwerk hun favoriete bedrijfsjuristen en managers juridische zaken nomineren voor de titel. Uit die aanmeldingen heeft de vakjury vervolgens een selectie gemaakt. Vijf finalisten maakten vervolgens hun opwachting bij de jury die hen beoordeelde op kennis, ervaring en inzicht in de complexiteit van de markt. De vakjury bestond dit jaar uit voorzitter Bob Wessels (Hoogleraar Universiteit Leiden), Ben Knüppe (CEO Dexia Bank Nederland N.V.), Eric Dorrestijn (General Counsel B2B bij KPN), Rob Wesseling (Van Gansewinkel Groep B.V.), Christ’l Dullaert (Directeur Le Tableau), Valentijn Ouwens (Directeur van Baak Opleidingen) en Axel Hagedorn (ex-bestuursvoorzitter bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten).

Voor de foto’s klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven