Partnerbijdrage van

‘Bedrijfsjuristen moeten alle veranderingen zien bij te houden’

Soroush Aazami is sinds januari dit jaar NGB-bestuurslid. NGB-lid is hij al vanaf 2010, toen hij bedrijfsjurist bij Philips werd. Inmiddels werkt hij bij Philips-afsplitsing Signify, waar hij drie rollen heeft. Naast werk en gezin vindt Soroush nog tijd om, onder meer, te zweefvliegen.

Delen:

‘Na mijn studie aan de VU in Amsterdam ging ik bij Philips werken. Ik werd lid van het NGB en volgde de SBB, de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen. Een mooie opleiding, in niveau en tijdsbeslag vergelijkbaar met de beroepsopleiding voor advocaten. Bij de SBB verraste het mij hoe breed het bedrijfsjuridische werkveld is. Ik kwam daar allerlei soorten bedrijfsjuristen tegen. Sommigen hadden echt een compleet andere baan dan ik. Na de opleiding bleven we elkaar tegenkomen op NGB-bijeenkomsten. Dat reünie-aspect vond ik erg leuk.’

Stage

‘Tijdens mijn studie leerde ik Albert Verdam kennen, hoogleraar ondernemingsrecht en daarnaast bedrijfsjurist bij Philips. Hij vroeg mij of ik stage wilde komen lopen. Ik heb nog wel overwogen de advocatuur in te gaan, maar het beviel mij bij Philips zó goed dat ik nooit spijt heb gehad van mijn beslissing. De stage mondde uit in een baan.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven