Bedrijfsjuristen starten met collegiaal overleg

Delen:

Foto: Pixabay

Het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) organiseert in juni 2018 negen pilotbijeenkomsten over gestructureerd collegiaal overleg. Deze zijn bestemd voor bedrijfsjuristen die advocaat in dienstbetrekking zijn.

In een enquête heeft de beroepsvereniging van bedrijfsjuristen de behoefte aan ondersteuning gepeild vanuit het NGB bij de toekomstige verplichte kwaliteitstoetsing onder de advocaten in dienstbetrekking. Het overgrote deel van hen koos voor het gestructureerd intercollegiaal overleg. Bij deze vorm van kwaliteitstoetsing spreken drie tot tien advocaten met elkaar, gedurende acht uur per jaar verdeeld over twee sessies.

Het NGB heeft besloten een pilot te starten en een professionele training gespreksleiden aan te bieden. Ervaren advocaten in dienstbetrekking zijn bereid gevonden als gespreksleider op te treden tijdens de negen pilotbijeenkomsten. Zij hebben daarvoor de op maat gemaakte training gespreksleiden gevolgd.

In de bijeenkomsten staan vraagstukken met betrekking tot de dagelijkse praktijkvoering centraal. Advocaten in dienstbetrekking kunnen met elkaar van gedachten wisselen over juridische en niet-juridische inhoudelijke aspecten van hun werk, zoals vragen over het gedragsrecht, het opstellen van een ontwikkelingsplan, de vormgeving van de praktijkvoering. Het doel is dat advocaten in dienstbetrekking door de kwaliteitstoetsing van elkaar leren en daardoor efficiënter en beter gaan werken.

De NOvA stelt naar alle waarschijnlijkheid vanaf 2019 een kwaliteitstoetsing verplicht. Alle advocaten zijn straks gehouden ieder jaar deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Gestructureerd collegiaal overleg is een van de drie vormen van gestructureerde feedback, intervisie en peer review zijn de andere twee. Advocaten staan niet te trappelen dergelijke vormen van verplichte feedback in te voeren, berichtte Mr. in maart.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven