Bedrijfsleven zoekt ‘kneedbare’ ex-advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Beeld: Mohamed Hassan/Pixabay

Millennials zeggen zich minder thuis te voelen in het traditionele advocatenkeurslijf. Maar advocatenkantoren lijken hun personeelsbeleid daar nauwelijks op aan te passen. Zo worden getalenteerde juristen door recruiters het bedrijfsleven ingelokt. Dat schrijft het FD.

Vooral advocaat-medewerkers met vier tot acht jaar werkervaring zijn gewild voor functies buiten de balie. Volgens een recruiter (een ex-advocaat) die in het FD aan het woord komt, omdat ze nog ‘kneedbaar’ zijn. Wie langer dan acht jaar bij een groot advocatenkantoor heeft gewerkt, is dat niet meer. Die zitten volgens de recruiter te veel in de ‘advocaten-mindset’, en houden zich vooral bezig met punten en komma’s en lange memo’s. Daar staat het bedrijfsleven volgens hem niet op te wachten. Ook niet op advocaten met juist weinig werkervaring, want die zijn niet ‘rendabel’ omdat ze te lang doen over een klus waarmee een senior snel klaar is.

Een advocaat-medewerker (27, Zuidas) zegt wekelijks berichtjes van recruiters op LinkedIn te krijgen. Zij proberen advocaten te lokken met een baan met minder zware uren of ‘spannender’ werk: de jurist wordt dan betrokken bij alle takken binnen een organisatie, en niet alleen de juridische. Haar leeftijdgenoten, de millennials, kijken dan ook rond buiten het advocatenkantoor. Partner worden is zeker niet het belangrijkste wat zij nastreven.

Dat blijkt ook uit een rondvraag vorig jaar door advocatenuitzendbureau Peerpoint (van Allen & Overy) onder ruim duizend juristen wereldwijd: slechts een op de vijf jonge advocaten ambieert nog het partnerschap. De meeste advocaten kiezen liever voor een betere werk-privébalans en ‘uitdagend werk’.

Maar advocatenkantoren lijken weinig te doen met de mentaliteit van millennials. Daar staat de traditionele kantoorcultuur voorop. Partners bepalen de boel en mogelijkheden om rekening te houden met millennials zijn er te weinig, aldus een bron in FD. Een advocaat, met acht jaar ervaring op de Zuidas en nu werkzaam bij een klein kantoor, bevestigt dat.

Die houding kan wel eens funest zijn voor de groei van grote advocatenkantoren. Vacatures worden dan steeds moeilijker ingevuld. Een oplossing: oudere advocaten moeten meer begrip krijgen voor millennials. Volgens het FD heeft Baker McKenzie een eerste stap gezet: dat kantoor organiseert workshops ‘hoe om te gaan met millennials’.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top