Catch Legal

Catch Legal is een juristenkantoor gespecialiseerd in het omgevingsrecht, met brede kennis van het algemene bestuursrecht. Adviseren, begeleiden en procederen is wat zij al meer dan elf jaar doet. Het juridisch team bestaat uit verschillende juristen, werkstudenten en student-stagiairs. Samen met de collega’s van bedrijfsvoering zijn zij team Catch Legal. 

De enige echte omgevingsrechtspecialist van Nederland

De juristen van Catch Legal zijn expert in het omgevingsrecht. En dat is niet onbelangrijk; de inrichting van de fysieke leefomgeving kom je overal tegen! Bij steeds minder beschikbare ruimte, moeten soms harde noten worden gekraakt. Waar willen we winkels en een bioscoop in de stad, hoe krijg je het voor elkaar om in dat toffe pakhuis een restaurant te openen en hoe zorg je ervoor dat jij jouw droomhuis vindt in een mooi nieuwbouwproject? En hoe zorgen we ervoor dat al die voorzieningen goed bereikbaar zijn en tijdens al die ontwikkelingen rekening wordt gehouden met natuur en milieu? 

In de beantwoording van alle deze vragen is juridische begeleiding, advisering en soms ook procederen nodig. Daarmee helpen zij de wensen van cliënten en opdrachtgevers zo goed als mogelijk waar te maken. Anderzijds zijn er ook andere belangen waarmee rekening moet worden gehouden en is het aan de betrokken gemeente, provincie of andere overheidsorganisaties om het algemeen belang te betrekken bij een ontwikkeling. In alle gevallen geldt dat de communicatie helder en begrijpelijk moet zijn. Pas als het duidelijk is wat de wensen en (on)mogelijkheden zijn, kun je stappen zetten. De juristen van Catch Legal zetten zich daarvoor in. Zij geven juridische bijstand aan particulieren, bedrijven én overheidsorganisaties. Juist die combinatie maakt hen uniek en een veelzijdig expert op het gebied van het omgevingsrecht.

En dit zijn de verschillende expertise van onze juristen: 

Ambitieus team met ontspannen werksfeer

Bij Catch Legal vind je ambitieuze collega’s die zich 100% inzetten voor de cliënten, de overheidsopdrachtgevers én voor elkaar. Dit doen zij in een informele werksfeer waar ruimte is voor balans. Zowel in hard bikkelen als loltrappen, als in met focus in een dossier duiken en ruimte voor vrije tijd. Ontspanning levert namelijk betere prestaties op; dus dat vinden zij net zo belangrijk als hard werken. 

Bij ambitie hoort ook ontwikkeling en groei. Bij Catch Legal hebben zij oog voor alle twee. Als jurist kun jij je uitleven in het loopbaantraject voor jouw loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Voor jouw juridisch inhoudelijke doorgroeimogelijkheden is een uitgebreid opleidingstraject beschikbaar: Kennis & Ontwikkeling. Tijdens het opleidingstraject volg je masterclasses die worden gegeven door ervaren juristen, volg je basisworkshops met de collega’s van jouw niveau, woon je jurisprudentielunches bij óf organiseer je er zelf een. Maar ook opleidingen en trainingen buiten het kantoor staan uiteraard op het menu. Alles in het teken om dezelfde kennis en ervaring op te bouwen als jouw collega’s.

Catch Legal vindt “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” belangrijk. Door omgevingsbewust te handelen en goed te zorgen voor elkaar, de maatschappij en de planeet, met duurzaamheid hoog op de agenda, geven zij uitvoering aan hun MVO-beleid. 

Kan dat concreter? Zeker! Catch Legal heeft een actief partnerschap lopen met MVO Nederland, maar zij brengen het ook dichter bij kantoor. Bijvoorbeeld door de buurt schoon te maken, geld of spullen in te zamelen voor stichtingen en goede doelen, elkaar vitaal te houden met een bootcamptraining, meditatie- of yogales en het organiseren van een vega-week op kantoor. Bovendien besteden de juristen jaarlijks een aantal uur ‘pro deo’ (gratis) aan zaken met een maatschappelijke component. Zo blijft hun expertise toegankelijk waar dat (extra) nodig is.

Gaan wij kennismaken?

Onze deur staat vanzelfsprekend open voor cliënten en overheidsopdrachtgevers, maar ook voor jou! Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om ons team uit te breiden met talentvolle nieuwe collega’s. Of je nu net begint of al wat ervaring hebt. Je bent welkom! Wil je daar meer over weten? Kom een keer langs op ons kantoor aan de Postjesweg in Amsterdam om een kop koffie te drinken. Op onze werken-bij website www.catchwerkgeluk.nl vind je onze actuele vacatures.

Catch Legal


Vacatures bij Catch Legal

Scroll naar boven