Belangstelling voor Nederlands terrorismebeleid

Delen:

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano en minister van Justitie Eric Holden willen leren van de Nederlandse aanpak van terrorisme. Dat hebben zij afgelopen week tegen minister Hirsch Ballin gezegd op de Nederlandse ambassade in Washington tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten.

Washington heeft grote belangstelling voor het Nederlandse anti-radicaliseringsbeleid. Daarbij gaat het vooral om de wijze waarop landelijke veiligheidsdiensten in Nederland samenwerken met de lokale autoriteiten. In Nederland worden politieagenten, welzijnswerkers en leraren getraind op het signaleren van radicalisering. Ook worden sleutelfiguren uit de moslimgemeenschap ingeschakeld. De politie van New York heeft al met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding gesproken over trainingsprogramma’s.

Klik voor het gehele bericht hier

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven